Bloem-in Raamsdonksveer

Bloemen en meer

Boeketten

Een geboorte, een trouwerij, een verjaardag, een begrafenis, een feestje, verliefd of een andere speciale gelegenheid. Zeg het met bloemen. Het is de kunst om met een boeket de juiste toon te zetten. Met onze jarenlange ervaring kunnen we u daar uitstekend bij helpen.

Klassiek of modern? Uitbundig of juist ingetogen? Plukboeketten, Biedermeierboeketten, bloemen voor een speciale gelegenheid, bij ons kan héél veel en we denken graag met u mee.

Wij hebben altijd een ruim assortiment boeketten klaar staan waar u uit kan kiezen. Staat er niet bij wat u zoekt? Geen probleem! Maken we toch een prachtig boeket voor u op maat!

Bruidsbloemwerk

Bij de mooiste dag van uw leven mogen bloemen natuurlijk niet ontbreken. Bij ons bent u aan het juiste adres. Samen bespreken we uw wensen om uw bruiloft compleet te maken.

Er is zoveel mogelijk, zoals:

  • Bruidsboeketten
  • Corsage’s
  • Polscorsage’s
  • Autostukken
  • Tafelversiering
  • Kerk/zaalversiering

Rouwbloemwerk

Bij het overlijden van een dierbare wilt u graag op gepaste wijze afscheid nemen. Een rouwarrangement is daarvoor uitermate geschikt, want bloemen zeggen meer dan woorden. Vooral als zo’n arrangement iets persoonlijks heeft, waardoor het goed past bij de overledene, of bij de gevoelens die u zelf wilt uitdrukken. Wij staan u graag persoonlijk te woord in onze winkel om u goed te adviseren. We helpen u bij de keuze van het soort, de vorm en de stijl van het stuk waarmee u uw laatste groet in bloemen kunt vertalen.

U kunt ervoor kiezen om een rouwlint of rouwkaart in het arrangement te verwerken. Wij bedrukken de linten zelf. U kunt kiezen uit verschillende kleuren lint en opdruk. Rouwkaarten hebben we ook in verschillende uitvoeringen.

Uiteraard hebben wij uitgebreide fotoboeken om u de mogelijkheden te laten zien. Deze boeken kan u eventueel mee naar huis nemen om op uw gemak de mogelijkheden te bekijken.

Interieur (glaswerk en potterie)

Wij hebben een wisselend assortiment in potterie en glaswerk.

Verzorgingstips

Snij altijd een stukje van de bloemstelen af, zodat bacteriën en schimmels, vuil en luchtbellen verdwijnen. Snij de bloemen schuin af (zo’n 45 graden). Gebruik bij voorkeur een schoon, scherp mesje. Een snoeischaar knijpt de ‘haarvaten’ van de bloemen namelijk af. Gebruikt u toch een snoeischaar, zorg dan dat die scherp is.

Het is belangrijk om blad onderaan bloemstelen te verwijderen. Blad rot in water en bloemen houden niet van vervuild water. Het is niet nodig om rozen van hun doornen te ontdoen. Dit geeft de bloemen ‘wonden’ waarin bacteriën kunnen gaan zitten.

Verwijder tussentijds de uitgebloeide bloemen. Daardoor geniet u langer van de nog mooie bloemen.

Geef bloemen de snijbloemen voeding die wij u meegeven. Dit zorgt ervoor dat snijbloemen zich ontwikkelen alsof ze nog aan de plant zitten. Houd altijd de dosering aan op de verpakking; te veel voeding ‘verbrandt’ de bloemstelen!

Zorg dat uw boeket na ontvangst zo snel mogelijk water krijgt en daarna altijd voldoende water heeft. Over het algemeen geldt dat vers koud kraanwater prima is.

Bloemen houden niet van vervuild water. Bij gebruik van bloemenvoeding is water verversen over het algemeen niet nodig. Sommige bloemsoorten vervuilen het water echter. Wordt het water dus onverhoopt erg vuil, maak dan de vaas schoon, ververs het water, snijd een stukje af van de bloemstelen en voeg nieuwe bloemen voeding toe.

Voorkom dat uw boeket snel veroudert: zet bloemen niet in de volle zon, bij de verwarming of openhaard of op de tocht. Die omstandigheden zorgen ervoor dat bloemen meer verdampen dan zij kunnen opnemen, waardoor ze slap gaan hangen. Zet bloemen niet naast uw fruitschaal. Fruit produceert ethyleengas dat de veroudering van bloemen bevordert.